The Guardian: hat gyakori tévhit a rákbetegségről és kezeléséről

Hat gyakori tévhit a rákról. Olvasd el a The Guardian összeállítása alapján a cikket, és ha tetszett, lájkold és oszd meg másokkal is!

Tovább
2013-09-09
A sikeres túlélők száma nagymértékben függ attól, hogy mennyi pénzzel rendelkezik az adott európai uniós országban az egészségügyi vezetés

Nagyon fontos tanulmány, – egy üzenet az európai kormányoknak és a lakosságnak –  jelent meg ma a Science Daily hírlevélben. Az Annals of Oncologyban már tanulmány jelent meg arról a kutatásról, amelyről először az European Cancer Congress-en számoltak be (ECC2013).

Tovább
2013-09-29
A depresszió nem rizikó faktor a daganatos betegség kialakulásában

A The American Journal of Epidemiology c. tudományos folyóiratban arról olvashatunk, hogy nagyszámú vizsgált személy kutatási adatai alapján a depresszió nem növeli szignifikánsan a daganatos betegség kialakulásának kockázatát.

Tovább
2013-10-13
Érdekes és hasznos blog

a szerző a 23 éves angol Laura Cannon

Tovább
2013-10-21
Positive Personal Growth Following Breast Cancer Diagnosis

Although being diagnosed with breast cancer is usually an extremely stressful experience for most women, a new study by researchers at Wake Forest Baptist Medical Center has found that there also can be unexpected benefits.

Tovább
2013-10-28
Rendszerváltásra van szükség az egészségügyben

A hálapénz rendszere működésképtelen és tarthatatlan, ez az egészségügyi rendszert leginkább mérgező betegség – állítja az MNO-nak Dénes Tamás. Továbbra is súlyos gond a doktorok elvándorlása, az itthon maradottak pedig extrém terhelés alatt dolgoznak.

Tovább
2013-10-30
Apa most meg is halt – Simkó Csaba hospice orvos előadása egy budapesti konferencián

Nem vesszük elég komolyan, nem értjük, nem tudjuk kezelni, amikor gyermekünk a halállal szembesül a családban. Sokkal bonyolultabbnak hisszük, mint amilyen valójában, ezzel pedig maradandó károkat okozunk. Nem vagyunk őszinték és félünk.

Tovább
2013-11-02
“Onkoidill”

Idézetek a Hasnyálmirigynaplóból, melyekkel Esterházy Péter igaz, tiszta, drámai módon belátásra késztető tükröt tart arról az onkológiai világról, amelyet a saját bőrén és a szívén keresztül tapasztalt. Megrendítő és felemelő szavak, mondatok saját útjáról – a Kékgolyótól a László Kórházig. Tanuljunk tőle.

Tovább
2016-08-09
Onkopszichológia Online

Szerkeszti: dr. Riskó Ágnes
Copyright 1999–2024 Onkopszichológia Online.
A technikai hátteret, a fejlesztést és fenntartást a Bencium biztosítja már 1999 óta. A honlap a Webflow szerverein fut, melyet a szerkesztők egy böngésző segítségével bármikor frissíthetnek.

webflow logo
Kapcsolat
csernakrisko@gmail.com
Hírlevél feliratkozás