Az elkötelezett betegek részvétele az egészségügyi konferenciákon előnyökkel jár!

Többek között a Stanford Egyetem, a British Columbia Egyetem és a Memorial Sloan Kettering Cancer Center munkatársai végeztek egy nagy áttörést jelentő kutatást a betegek részvételével kapcsolatban egészségügyi konferenciákon.

Abból indultak ki, hogy az egészségügyi konferenciák egyedülálló lehetőséget kínálnak az új tudományos információk széles körű, gyorsított elterjesztésére a szociális média csatornáinak segítségével, mint Twitter, FaceBook, stb.

2014 januártól 2016 decemberéig 7 644 549 tweete-t elemeztek 1672 konferencia kapcsán.
Az elemzések alapján az érintett, motivált betegek bevonása a konferencia szociális médiájába ugyan alacsony mértékű volt, mégis a betegek szignifikánsan több releváns információt küldtek szét köreikben és ezáltal hatékonyan terjesztették az új ismereteket, eredményeket, mint a szakemberek.

Kijeentették, hogy az olyan egészségügyi tanácskozások, amelyek nem járulnak hozzá a betegek részvételéhez, kockázatot jelenthetnek arra, hogy korlátozzák a nyilvánosság elérését, a tudományos információk így egy szűk közösségben maradnak, mert lassított marad az információáramlást a szociális média csatornákon keresztül.

Bővebben: http://www.jmir.org/2017/8/e280/

Conclusions: Although engaged patients are powerful accelerators of information flow, expanders of tweet propagation, and greatly deepen engagement in conversation of tweets on social media of health care conferences compared to physicians, they represent only 1.4% of the stakeholder mix of the top 100 influencers in the conversation. Health care conferences that fail to engage patients in their proceedings may risk limiting their engagement with the public, disseminating scientific information to a narrow community and slowing flow of information across social media channels.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..