Hőhullámmal küzdő prosztata daganatos férfiak tünetei is enyhíthetők

Magam is tapasztaltam, hogy míg az emlőrákkal küzdő nőkre az aktív, olykor szinte harcias, “küzdő szellem” attitűd igen jellemző, addig a prosztata rák miatt kezelés alatt álló férfiak csendesek, nem beszélnek könnyen pszichoszociális nehézségeikről. Pedig a tesztoszteron szintjük csökkenése miatt kialakuló hőhullámoktól ők is szenvedhetnek! Fontos tudni, hogy pszichológiai módszerekkel nagyon sokat segíthetnek tüneteik enyhítésében a klinikai pszichológusok. A sokszor hosszabb ideig fentmaradó hőhullámok a prosztata daganat miatt kezelésben részesültek 80 %-nál fordulhat elő, 50 %-uk esetében kifejezett e tünet.

Az ún. Baylor study-ban a szakemberek(Gary Elkins vezető)  arról számoltak be, hogy egy 7 hetes relaxációs/hipnotikus terápia, ill. önszuggesztiók segítségével a férfi páciensek drasztikus javulásról számoltak be az addig kontrollálhatatlannak érzett hőhullámaik vonatkozásában. Légy aktív, kérj segítséget!

Bővebben: http://www.sciencedaily.com/releases/2014/07/140710081045.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily%2Fliving_well+%28Living+Well+News+–+ScienceDaily%29#.U8DNu7AmWdQ.email

Baylor Univerity: http://www.baylor.edu/mediacommunications/news.php?action=story&story=144619

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.